Relaksējošā adīšana

2011-03-01 13:14

Veikalu piedāvājumā ir viss iespējamais, ko vien var vēlēties. Kādēļ lai kāds gribētu ieguldīt laiku, darbu un līdzekļus, lai pats izgatavotu kaut ko no apģērba vai saimniecībā noderīgām lietām, ja ceļš līdz veikalam aizņem daudz mazāk laika un arī izdevumi būs mazāki? Daudz vieglāk un šķietami ekonomiskāk taču noteikti ir doties uz veikalu un vienkārši izvēlēties nepieciešamo produktu vai apģērbu no plauktos atrodamā plašā preču klāsta.

Noslēpums atrodas adīšanas procesā. Adītprasmes apgūšana prasa laiku, bet šis ieguldījums nākotnē atmaksāsies. Adīšana palīdz apturēt ikdienas steigu, nomierināt un attīrīt prātu, kā arī attīsta radošo garu. Galarezultātā uzadītais produkts ir papildus ieguvums.

 

Pasaulē, kurā valda mobilie  telefoni, datori, televīzija un video, tu vari uz laiku "noslēpties" no burzmas, lai uzadītu kaut ko mīkstu un siltu- tas var kļūt par garīgi atjaunojošu ieradumu. Rokdarbi stimulē smadzeņu labo puslodi- radošo un intuitīvo daļu strādāt daudz efektīvāk un atrast jaunus risinājumus arī citās dzīves jomās. Adītājiem bieži ir sajūta, it kā laiks izplestos, jo atgriežoties pie ikdienas darbiem, tos var padarīt daudz raitāk un produktīvāk.

 

Mūsdienu pasaulē ir augsts stresa līmenis un daudziem tas pat ir ieildzis. Tu, iespējams, esi aizmirsis, kādas sajūtas sniedz patiesa relaksācija. Nav daudz cilvēku, kam nebūtu darāmo darbu saraksts katrai dienai (vai nu prātā vai plānotājā). Ilgstoša pārslodze var kļūt nāvējoša un izraisīt smagas veselības problēmas.Tad, ja ilgstošai slodzei un saspringumam neseko atpūta, stress kļūst hronisks un bīstams. Tu varbūt esi "uzvilkts" jau tik ilgi, ka ķermenis šo stāvokli atpazīst kā normu, un tu pat nenojaut, ka ir nepieciešama atpūta. Tiem, kas strādā garas darba stundas ir līdzīgas veselības problēmas kā tiem, kas cieš no depresijas un nemiera. Regulāra relaksācija ir vitāli svarīga, lai samazinātu asinīs stresa hormona kortizola paaugstināto līmeni, kas ilgākā laika periodā vājina imūnsistēmu, paaugstina asinsspiedienu un veicina diabētu.

 

Adīšana palēnina domāšanas procesus, kas ir ļoti svarīgi mūsu modernajā, spriedzes pilnajā pasaulē. Miegs ir svarīgākā dabiskā relaksācijas metode- no vienas puses, tas kurš mazāk guļ spēj paveikt vairāk, taču, no otras puses, ilgāks miega trūkums paaugstina stresa hormona kortizola līmeni, cukura līmeni asinīs un asinsspiedienu. Bieži vien domas "džinkst" mūsu galvās, uzturot augstu stresa līmeni un sasprindzinājumu, tādējādi apgrūtinot iemigšanu un pazeminot miega kvalitāti. Adīšana palīdz ''atslēgties'' no ikdienas rutīnas, novirzīt uzmanību uz kaut ko citu un atslābināties.

 

Tu vari ņemt adīkli visur līdzi un adot atslābināties, kad un kur vien to vēlies, jo tas neaizņem daudz vietas. Viena no labākajām adīkļa īpašībām ir tā, ka tu vari to paņemt līdzi gan vilcienā, gan autobusā, gan lidmašīnā, lai mazinātu spriedzi un garlaicību ceļojuma laikā. Adīšanas procesā smadzenēs mainās ķīmiskais sastāvs- mazinās stresa hormons un pieaug serotonīna un dopamīna līmenis, kas uzlabo pašsajūtu.

 

Labās ziņas ir tādas, ka tu vari izbaudīt relaksāciju ne tikai adīšanas laikā, bet vari iemācīties atpazīt, kāda ir šī sajūta un atcerēties to. Tad ir iespējams šīs sajūtas atsaukt atmiņā un pielietot arī citās dzīves sfērās, piem., pirms uzstāšanās publikas priekšā. 

 

Adīšana ir brīnišķīgs veids, kā veltīt sev laiku un atjaunot saikni ar savu dvēseli. Tas ir labākais no man zināmajiem veidiem, kā atkal kļūt klusai un mierīgai ikdienas steigā.

 

 
   

Relaksējošā adīšana

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija